Find nye ansatte ved hjælp af rekrutteringsbureauer

Er der en stol ledig i din virksomhed, men orker du ikke at skulle igennem en lang og opslidende rekrutteringsproces? Hvis så, så er det altid muligt at få hjælp af rekrutteringsbureauer. Rekrutteringsbureauer er specialister med ekspertise netop inden for at finde de rette nye medarbejdere til din virksomhed. Dette sikrer både, at du får fat på de rigtige kandidater til de ledige stillinger samtidig med, at det går langt hurtigere, end hvis du selv havde siddet med hele rekrutteringsprocessen.

Hvorfor er rekrutteringsbureauer en god ide?

Rekruttering af nye medarbejdere er en af de vigtigste opgaver for en virksomhed. Men samtidig så er det også en af de sværeste og mest tid- og ressourcetunge. Konsekvensen af dette er, at de fleste danske virksomheder ikke har de rette kompetencer til at håndtere hele rekrutteringsprocessen selv.

I disse tilfælde, så er det ofte en rigtig god ide at få ekstern hjælp af et rekrutteringsbureau, så at man undgår at lave fejltrin, som man senere skal bruge penge på at rette op. Ens ansatte er både virksomheden største udgift og dens største aktiv, hvorfor det altid er en god ide at bruge lidt ekstra ressourcer på at sikre, at man får ansat de rette folk til at begynde med.

Betaling

Rekrutteringsbureauer skal selvfølgelig betales for deres servicer. Denne betaling kan afhænge af en række forskellige faktorer, blandt andet med hensyn til hvor omkostningskrævende det har været at udføre arbejdet.

Derudover afhænger betalingen også af, hvilken slags ansættelseskontrakt der bliver lavet (fast eller midlertidig), og hvilken løn den nye medarbejder skal betales. Tommelfingerreglen er i denne forbindelse, at rekrutteringsbureauet skal have en højere betaling, jo højere en løn den nye ansatte får. Pointen med dette er, at jo mere værdifuld den nye medarbejder er, jo højere skal rekrutteringsbureauet også aflønnes for at have fundet denne person.

I mange tilfælde så vil betalingen ikke ske, før man har fundet frem til den rette kandidat, som klienten ønsker at ansatte. På denne led er der lidt ´no cure, no pay´ over det, når man ønsker at få hjælp af et rekrutteringsbureau. Dog er der også visse rekrutteringsbureauer, som ønsker en vis form for kompensation, også selvom at de ikke nødvendigvis finder frem til den rette person, som klienten ønsker at tilbyde en ansættelseskontrakt.

Ønsker du at vide mere om, hvordan du kan få hjælp af et rekrutteringsbureau, og hvordan de skal aflønnes, så kan du finde masser af information online. Derudover så er det også altid en god ide at tage direkte kontakt til danske rekrutteringsbureauer for at finde ud af, hvilke servicer de tilbyder og til hvilke priser.