Reducer din elregning med varmegenvinding

Hvis du er husejer, så er den månedlige varmeregning nok en af de ting, som du ser mindst frem til. I næsten ethvert dansk husbudget, så er varmeregningen en af de ting, som trækker de fleste tænder ud. Af samme årsag er det også vigtigt, at du gør, hvad du kan for at mindske elforbruget mest muligt.

I denne situation så kan du med fordel benytte dig af varmegenvinding. Varmegenvinding kræver, at der føres en del rør rundt i huset, så at luften føres til og fra de rum, som enten skal suges ud og blæses ind i. Når denne rørlægning er overstået, så er det dog bare at læne sig tilbage og nyde den lavere månedlige elregning.

Dette gør genvinding af varme til en rigtig god investering, som i løbet af kort tid vil mere end bare tjene sig tilbage igen, men vil spare dig masser af penge over de kommende år.

Varmeflytning og varmegenvinding

Når du skal have det meste ud af varmen i dit hus, så kan du benytte dig af to forskellige teknikker: Flytning af varmen og genvinding af varmen. Varmeflytning fungerer her vha. et anlæg, som flytter den varme luft ved at suge luft ud i et rum og puste den ind i et andet rum. På denne led kan du for eksempel udnytte varmen fra din pejs eller din ovn til opvarmning af ikke bare din stue, men også mange andre rum i din bolig.

Udover varmeflytning så kan du også give dig i kast med varmegenvinding. Dette sker ved hjælp af et sofistikeret ventilationsanlæg, som overfører varmeenergien i den luft, der suges ud af din bolig, til den kølige, friske luft, som blæses ind i dit hjem udefra. Udover at få en optimal udnyttelse af dit varmeforbrug, så sikrer det også, at dit hjem luftes ud, og at indeklimaet er så sundt og godt som muligt.

Genvinding ved brug af en varmeveksler

Genvindingen af varmen i din luft sker ved hjælp af en varmeveksler. I denne varmeveksler glider de to luftstrømme tæt forbi hinanden, hvilket muliggør overførelsen af energi fra den udgående luft til den indgående luft.

Varmeveksleren er i denne sammenhæng et apparatur, som er bygget ind i en boks på størrelse med et mindre køleskab. Denne placeres typisk oppe på loftet, hvorved det er muligt at suge luft ind og ud via et rør i taget.

Opvarmning af vand

Varmegenvinding er primært en løsning, som bruges til den ind- og udgående luft. Dog kan du med visse mere sofistikerede modeller også bruge dine varmegenvindingsapparaturer til at opvarme det vand, som du bruger i dit hjem.

For mere information om genvinding af varme, så kontakt nogle af de mange forhandlere, som sælger og installerer disse energibesparende redskaber.