Få repareret din emhætte eller tørretumbler med en ny flexslange

Sker der ikke noget, når du trykker på Start-knappen til din emhætte, tørretumbler eller ovn? Hvis det er tilfældet, så er det meget muligt, at du har brug for at udskifte dit apparaturs flexslange.

Flexslanger er en særlig slags slange, som skal anvendes i forbindelse med de meget høje temperaturer i ovne, emhætter, tørretumblere og pejse. Fra tid til andet så går disse slanger imidlertid i stykker, og det kan være nødvendigt at udskifte dem.

Hvad er en flexslange?

Langt de fleste af os er vant til bare at trykke på en lille knap, og så begynder vores tørretumbler at tørre vores tøj, eller vores emhætte begynder at suge luft ud. Imidlertid ligger der et meget kompliceret og sofistikeret system bag ved denne knap, som gør hele apparatet i stand til at fungere som tilsigtet.

Et af de vigtige elementer i dette system er slanger. På grund af de meget høje temperaturer forbundet med disse apparaturer, så er det ikke normale slanger, men såkaldte flexslanger der skal installeres. Flexslanger er i denne sammenhæng ualmindeligt stærke slanger, som i visse udgaver kan tåle helt op til 250 grader Celsius.

Denne store belastning taget i betragtning, så bør det heller ikke være overraskende, at flexslanger nogle gange går i stykker. Heldigvis er der dog et væld af forhandlere landet over, hvor du kan finde nye slanger, som i nogle få håndevendinger kan erstatte de defekte modeller.

En flexslange er typisk lavet i rustfrit stål og kan leveres med eller uden isolering. Ligeledes kan de leveres i faste længder eller alternativt som metervare, hvilket kan være praktisk, hvis man arbejder professionelt med denne type slanger – for eksempel hvis man er tømrer, VVS-mand, elektriker eller reparatør på en fabrik.

Med hensyn til størrelsen så findes flexslanger i et utal af varianter. Vær i denne forbindelse omhyggelig i dit valg af flexslange, så du er sikker på, at du får fat på lige præcis den rette model, som passer til din emhætte, pejs eller tørretumbler.

Hvor kan man købe en flexslange?

Flexslanger kan købes i tømmerhandler og isenkramforretninger. I mange tilfælde vil du også have mulighed for at bestille slanger via internettet, hvor du dog skal indregne et forsendelsesgebyr.

Priserne på en flexslange kan i denne sammenhæng svinge ganske meget. Mange slanger koster kun omkring 100 kroner, men du kan også opleve visse modeller, som koster helt op til – og endda mere end – 500 kroner.

Tilbehør til en flexslange

Udover flexslangen så skal du naturligvis også huske at investere i et spændebånd. Hvis ikke et sådan bånd er spændt fast omkring flexslangen, så vil slangen før eller siden glide af. Spændebånd koster ofte ikke mere end 50 til 100 kroner og kan hos stort set alle forhandlere købes sammen med flexslangen.