Få firmaet igennem en overgangsperiode vha. interim management

Har du brug for at tage din virksomhed i en ny retning, men har du ikke tillid til, at den nuværende ledelse kan magte det? I så fald så kan du overveje interim management. Interim management er et spændende nyt fænomen inden for ledelse, som er blevet stadig mere populær over de senere år. Interim management sikrer en hurtig og effektiv ”turn-around” for din virksomhed drevet af kompetente ledere samtidig med, at det ikke er nødvendigt at fastholde disse reformeksperter i længere tid, end du som virksomhedsejer har brug for dem.

Hvad er interim management?

Interim management, eller midlertidig ledelse, er som navnet så godt indikerer en midlertidig ansættelse af nye ledere på din virksomhed. Midlertidig ledelse anvendes især i omskiftelige perioder. Dette kan enten være fordi, at virksomhedens nuværende ledelse er blevet fyret, eller fordi at virksomheden står over for store og svære reformer i den kommende periode.

I disse situationer så vælger et stigende antal danske virksomheder at hente ledelsesmæssige sværvægtere ind i en kort periode. Disse eksperter vil have en stor erfaring med og viden om, hvordan man får en virksomhed godt igennem den udfordrende periode, som store reformer altid indebærer.

Efter at reformperioden er overstået, eller efter at virksomheden er blevet stabiliseret efter fyringen af den gamle ledelse, så kan virksomhedens ejere takke deres midlertidige ledelse for deres service og begynde at lede efter mere permanente løsninger. Det er naturligvis også muligt at forsøge at fastansætte ens midlertidige ledere, hvis de har gjort et særligt godt job, men det ligger i sagens natur, at midlertidig ledelse i langt de fleste tilfælde kun skal ansættes for en begrænset periode.

Fordele ved midlertidig ledelse

Der er mange fordele forbundet med midlertidig ledelse. Først og fremmest er det essentielt, at man med interim management bringer de helt rette folk ind i virksomheden til at udføre en meget specifik opgave: Få styr på virksomheden i nogle svære måneder. Dette er ikke en normal periode i en forretnings livscyklus, og det kræver særlig erfaring, unikke kompetencer og usædvanligt stærke nerver at håndtere dette. Dette får man med specialister, som midlertidigt ansættes til at klare denne opgave.

Derudover er midlertidig ledelse naturligvis også en fordel, fordi at den er så fleksibel en metode. Du kan få midlertidige ledere ind på din arbejdsplads med meget kort varsel, hvorefter de vil gøre en forskel fra dag et. Ydermere har du også mulighed for at afslutte samarbejdet med dem igen, når reformperioden er overstået. Disse forhold gør midlertidig ledelse til en både effektiv og fleksibel løsning, som ofte er det helt rette kompromis, når man skal have hentet store faglige kompetencer ind for at håndtere en udfordrende, man stadig kun midlertidig reformproces.

Læs mere her