Værdig afsked med medarbejdere vha. outplacement

Hvis man gerne vil af med en eller flere medarbejdere på en god og værdig måde, så er outplacement en fordelagtig metode. Outplacement er i denne sammenhæng en teknik, hvor man hjælper afskedigede medarbejdere til at finde et nyt job. Outplacement foretages ofte ved hjælp af eksterne firmaer, som har specialiserede kompetencer inden for denne disciplin.

Afskedigelse er en følelsesmæssig hård proces

Alle, som selv er blevet afskediget, eller som har oplevet, at andre er blevet det, ved, at det er en meget følelsesmæssig proces, som trækker store væksler på de involverede personer. Dette gælder ikke blot den fyrede, men også hans kolleger og den leder, som måtte overgive den triste nyhed.

Derudover kan der også ofte opstå noget usikkerhed efterfølgende hos de tilbageblivende medarbejdere, som kan begynde at frygte, om nu også deres stilling er ved at være i fare. På grund af disse forhold er det vigtigt, at en afskedigelse håndteres på en så korrekt måde som muligt og med minimalt stigma. Outplacement – eller udplacering – er en af de bedste måder at sikre dette på i og med, at man giver den afskedigede et godt afsæt med henblik på at finde et nyt arbejde i en anden virksomhed.

Hvordan udføres udplacering?

Udplacering af afskedigede medarbejdere sker typisk ved hjælp af et eksternt konsulentfirma, som har erfaring med disse processer. Dette sikrer, at udplaceringsprocessen foregår så let og smertefrit som muligt, og at den afskedigede får relevant og professionel rådgivning om, hvordan han/hun kommer videre. Konsulentfirmaets tjenester er i denne sammenhæng betalt af den afskedigedes virksomhed, og er således en del af aftrædelsesordningen.

Udplacering benytter sig af en lang række forskellige teknikker til at sikre en god start for den afskedigede. Dette indebærer først og fremmest psykologisk støtte i denne svære situation.

Derudover vil konsulentfirmaet også give praktiske råd og yde hjælp, når den afskedigede skal til at tage konkrete skridt mod ansættelse i en ny virksomhed. Dette kan blandt andet indebære hjælp med at skrive CVer og jobansøgninger og forberedelse før et jobinterview. Derudover kan konsulentfirmaet også hjælpe den afskedigede med at etablere et relevant netværk og overveje forskellige måde at efteruddanne og opkvalificere sig på.

For mere information

Vil du gerne vide mere omkring mulighederne for outplacement for din virksomhed, så er det en god ide at tage kontakt til nogle af de mange danske konsulentfirmaer, som tilbyder denne tjeneste. Udplacering er en god måde at hjælpe afskedigede medarbejdere videre på og er samtidig med til at sikre, at dine eksisterende medarbejdere ikke oplever en unødvendig usikkerhed i denne overgangsperiode.